SIVI biedt weer trainingen aan

0

SIVI begint weer met het aanbieden van trainingen. Directeur Peter Mols (foto): “Wij zien het belang van praktische kennis rond deze SIVI-standaarden in de branche. Binnen de financiële dienstverlening is het All Finance Datamodel (AFD) een belangrijke gegevensstandaard voor digitale uitwisseling van gegevens tussen verzekeraars, serviceproviders, adviseurs en andere ketenpartijen.”

De eerste in de nieuwe reeks SIVI-trainingen is AFD 1.0 Basis, die in april van start gaat. Mols: “Tijdens de training leren deelnemers hoe zij AFD 1.0 kunnen gebruiken en welke tooling beschikbaar is. Verder geven de trainers veel aandacht aan praktijkcases en het oefenen met bijvoorbeeld het opstellen van AFD-berichten. Daarna volgen ook trainingen voor AFD 2.0 en het SIVI AFS API-raamwerk.”

Documentatie

Mols: “We hebben jarenlang vooral gewerkt aan documentatie voor de ondersteuning van standaarden. En dat blijven we doen. Maar we zien daarnaast ook een duidelijke behoefte aan concrete trainingen. Bijvoorbeeld bij partijen die voor het eerst met de branchestandaarden aan de slag gaan. Ook zijn de trainingen belangrijk voor het opleiden van nieuwe medewerkers. Medewerkers die al meer of minder bekend zijn met de standaarden kunnen de trainingen gebruiken voor het verdiepen van kennis rond de standaarden en vraagstukken uit de dagelijkse praktijk. Voor ons is het een belangrijke stap om te voorzien in trainingen als essentieel onderdeel van de totale ondersteuning richting gebruikers van de SIVI-standaarden.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.