Site vergelijkt adviestarieven

0

Vandaag is de site adviestariefvergelijker.nl gelanceerd. Op de site worden financiële diensten en de daarvoor in rekening gebrachte kosten vergeleken. Ook kan de consument een beoordeling geven over de financieel adviseur.

De site geeft bedrijven en particulieren inzicht in alle voorkomende tarieven, voor zowel advies als beheer, van alle producten die onder het provisieverbod vallen, waaronder vaste tarieven, uurtarieven, richttarieven, execution only, et cetera. Ook worden de kenmerken van diensten onder de loep genomen, waaronder vaste contactpersoon, kosteloos bezoek aan huis/bedrijf en de mate van onafhankelijkheid van de dienstverlener.

Naast het vergelijken van tarieven, diensten en waarderingen, kan er ook een vraag gesteld worden op Marktplein Verzekeringen. Een consument kan hier bijvoorbeeld vragen om een scherpere premie of betere voorwaarden. Ter ondersteuning van de vraag kan er een verzekeringsoverzicht worden ge-upload. Direct nadat de klantvraag is geplaatst, krijgen alle op Marktplein Verzekeringen aangesloten adviseurs in de regio een mail met het verzoek op deze klantvraag te reageren.

Adviestariefvergelijker.nl is naar eigen zeggen zonder betrokkenheid van verzekeraars, banken of tussenpersonen tot stand gekomen. Financiële dienstverleners kunnen tegen betaling zelf hun tarieven en diensten publiceren. De consument kan deze gratis raadplegen. Dat geldt ook voor Marktplein Verzekeringen. De financiële dienstverleners hebben gelegenheid hun bedrijf en adviseurs te presenteren, inclusief diploma’s en erkenningen. De door de AFM afgegeven vergunningen worden ook per financieel dienstverlener weergegeven.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.