Shortcut FFP-examen voor SEH-adviseur

0

Erkend Financieel Adviseurs die zijn ingeschreven bij de Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH) kunnen binnenkort gebruik maken van een versnelde route naar het FFP-diploma tot financieel planner.

De verkorte leer-examenlijn voor Erkend Financieel Adviseurs is een gezamenlijk initiatief van SEH en beroepsorganisatie FFP. Het omvat onder andere specifieke vrijstellingen en verkortingen van bepaalde examenonderdelen. “Het voordeel is dat de studie- en examenbelasting voor deze groep wordt teruggebracht en dat tegemoet wordt gekomen aan de wens van de organisaties SEH en FFP om meer samenhang aan te brengen in het kwalificatiestelsel voor integraal financieel adviseurs”, aldus Bart de Nie, directeur van SEH.

De vraag bij huidige financieel adviseurs naar deze verkorte route is volgens beide organisaties groot. “Een deel van deze groep zoekt ontwikkelingsmogelijkheden voor zichzelf en ziet toegevoegde waarde van de FFP-opleiding om tot een gecertificeerde FFP-financieel planner door te groeien.” Na het behalen van het FFP-diploma kunnen adviseurs eveneens de FFP CFP- titel voeren.

Op dit moment zijn onderwijsinstituten zich aan het voorbereiden op de ontwikkeling van een leerprogramma voor deze verkorte leerlijn. Zodra de accreditatie is afgerond maakt FFP bekend welke opleidingsinstituten het nieuwe verkorte traject voor Erkend Financieel Adviseurs aan gaan bieden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.