Shoppen met pensioenpot loont

0

Pensioengerechtigden lopen maandelijks soms tot wel tientallen euro’s mis, omdat ze niet weten dat zij met hun opgebouwde pensioenkapitaal ook elders hun pensioen kunnen aankopen, zegt Hans Visser, pensioendirecteur bij Zwitserleven, aan de vooravond van de Pensioen3Daagse.

Visser: “Het merendeel koopt zijn pensioen meestal ‘gewoon’ aan bij de verzekeraar waar het pensioen is opgebouwd. Dit terwijl het aankopen bij een andere verzekeraar kan leiden tot een stuk hoger pensioen. Het verschil kan in bepaalde gevallen oplopen tot wel 9%.”

PensioenAvond

Als onderdeel van de Pensioen3Daagse organiseert de pensioenverzekeraar op 31 oktober een PensioenAvond voor aankomende pensioengerechtigden. Op het hoofdkantoor in Amstelveen vertellen experts van Zwitserleven meer over het komende pensioen en wat mensen dan allemaal kunnen verwachten. Visser: “Voor aankomende pensioengerechtigden gaat er na het pensioen behoorlijk wat veranderen. Een spannende, nieuwe periode. Een nieuwe levensfase roept echter ook altijd nieuwe vragen op. Deze komen allemaal aan bod.”

Econoom Chris Zegers

Ook reclameboegbeeld Chris Zegers is aanwezig op de PensioenAvond. Vanuit zijn achtergrond als econoom geeft Zegers een lezing over het creëren van kansen en denken in mogelijkheden, gebaseerd op zijn ambitie om niet zozeer een succesvolle carrière te hebben als wel een rijk leven aan ervaringen en herinneringen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.