Shoppen met expirerende lijfrente loont

0

Wie zijn vrijkomende lijfrente wil laten uitkeren doet er goed aan om meerdere offertes op te vragen. MoneyView stelt in het Special Item Lijfrentes vast dat het verschil in de hoogte van uitkeringen kan oplopen tot 35%.

Het Special Item Lijfrentes laat ook zien dat de verschillen tussen bancaire en verzekeringsproducten een stuk kleiner zijn geworden, waardoor in sommige gevallen een verzekeringsoplossing de meest gunstige bleek. Door de overname van Delta Lloyd door Nationale-Nederlanden en het terugtrekken van ASR uit de lijfrentemarkt, zijn er in het afgelopen jaar bovengemiddeld veel koopsomproducten en verzekeringsproducten voor direct ingaande lijfrentes van de markt verdwenen. Ondanks het feit dat het aantal beschikbare producten is afgenomen, is marktbreed vergelijken volgens MoneyView nog steeds lonend.

Sterren

MoneyView heeft tevens de jaarlijkse MoneyView ProductRating vastgesteld van lijfrenteproducten, zowel voor de opbouw- als uitkeringsfase. Bij Direct ingaande lijfrentes zijn de vijf sterren voor prijsstelling toegekend aan BLG/RegioBank (Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening) en SNS (Lijfrentenieren). De vijf sterren voor voorwaarden zijn voor Aegon (Garantie Inkomen) en Reaal (Zuivere Lijfrente). Bij de Koopsomproducten (vastrentend) zijn de vijf sterren voor prijsstelling gegeven aan Centraal Beheer Achmea (Extra Pensioen Sparen). De vijf sterren voor voorwaarden zijn voor Aegon (Lijfrente Sparen) en Brand New Day (Pensioenrekening). Voor de productcategorie Lijfrente beleggen gaan de vijf sterren voor prijsstelling naar Brand New Day (ZZP Pensioenrekening-Nieuw) en Rabobank (ToekomstBeleggen). De vijf sterren voor voorwaarden zijn voor Brand New Day (Pensioenrekening) en Bright Pensions (BrightPensioen).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.