SharePeople lanceert AOV tot AOW-leeftijd en arbodienst

0

SharePeople lanceert vandaag SharePeople Lang waarbij zzp’ers het risico op arbeidsongeschiktheid onderling opvangen tot aan de AOW-leeftijd. SharePeople bood tot nu toe zo’n vangnet voor maximaal twee jaar. Dat wordt nu dus uitgebreid met een dekking tot aan de AOW-leeftijd. Daarnaast start het bedrijf een eigen arbodienst voor zzp’ers, SharePeople Crowdability

Daarmee is SharePeople, naar eigen zeggen, de eerste niet-verzekeraar die zo’n lange dekking bij arbeidsongeschiktheid aanbiedt. SharePeople is een coöperatie waarbinnen (zelfstandig) ondernemers onderling het risico op arbeidsongeschiktheid opvangen.

AOW-leeftijd

De hoge premies van traditionele AOV’s is de meest genoemde reden onder zelfstandig ondernemers om zich niet te verzekeren voor arbeidsongeschiktheid. Dat 80% van hen zich daar dus niet voor heeft verzekerd, wordt gezien als een groot maatschappelijk probleem. Cosmas Blaauw (foto), oprichter van SharePeople: “We hebben nu de omvang om deze dekking tot aan de te kunnen lanceren. Vanaf onze start in 2017 krijgen we al vragen van onze deelnemers om ook een dekking tot AOW-leeftijd te introduceren. Nu we 10.000 deelnemers hebben voor SharePeople Kort, kunnen we dit doen. Doordat ondernemers het onderling regelen is het veel goedkoper dan een traditionele AOV. We zien het als grote doorbraak om iets te kunnen doen aan dit maatschappelijke probleem. Daarnaast zijn wij een coöperatie waarvan klanten eigenaar kunnen worden. De winst die we maken gaat bij ons terug naar de deelnemers. Deze ‘We all benefit’ gedachte leeft sterk onder onze deelnemers.”

Eigen arbodienst

De coöperatie start vandaag ook met een eigen arbodienst voor zzp’ers met de naam SharePeople Crowdability. Blaauw: “Zzp’ers zijn ondernemers en die willen werken. Het biedt ze plezier en inkomen. Met Crowdability helpen we zelfstandig ondernemers om te voorkomen dat ze langdurig ziek worden. We willen samen gezond ondernemen. En mocht het zover komen dat iemand bijvoorbeeld zijn beroep niet meer kan uitoefenen? Dan gaan we helpen bij het ontdekken van andere mogelijkheden op de arbeidsmarkt om zelf weer eigen inkomen te verdienen.”

Inkomensdekking

Bij SharePeople Lang zijn drie keuzes inkomensdekking: 1.000, 1.500 en 2.000 euro netto per maand na twee jaar arbeidsongeschiktheid. Bij de al bestaande SharePeople Kort wordt gekozen uit vijf inkomensniveaus voor de eerste twee jaar arbeidsongeschiktheid: 1.000, 1.500, 2.000, 2.500 of 3.000 euro netto per maand. De deelnamekosten voor SharePeople Kort zijn 10 euro per maand. Voor SharePeople Lang is dat 15 euro per maand.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.