SharePeople groeit sterk

0

SharePeople ziet de groei het laatste jaar sterk versnellen. In de zomer van vorig jaar stond de teller, drie jaar na de start, op 3.300 deelnemers. Nu zijn dat er 5.000. SharePeople is een crowdsurance oplossing waar zzp’ers een vangnet voor elkaar vormen bij arbeidsongeschiktheid.

Het ziektepercentage bij SharePeople is momenteel 1,4% (incl. coronatijd), waarmee het volgens oprichter Cosmas Blaauw (foto) beduidend lager ligt dan het gemiddelde (2%) onder zzp’ers en werknemers (4,5%). “Van totaal aantal zieken (179) is 52% weer beter, 47% krijgt ondersteuning 1% heeft volledige periode van twee jaar ondersteuning gehad. Er zijn 33.000 donaties gedaan. Het totaalbedrag aan donaties bedraagt 1,1 miljoen euro. Het gemiddelde donatiebedrag per maand over de afgelopen 12 maanden (dus in coronatijd) is 17 euro.”

Inkomensdekking

Blaauw: “Een deelnemer bij SharePeople doneert één keer per maand maximaal 6% van de gekozen inkomensdekking (1.000, 2.000 of 3.000 euro). Dus maximaal 60, 120 of 180 euro. Omdat het ziekteverzuim laag is, vallen de kosten in de praktijk veel lager uit dan deze maximale bedragen. Gemiddeld 27 euro per maand (17 euro aan donaties + 10 euro kosten). De uitbetaling aan een arbeidsongeschikte bestaat uit donaties door andere deelnemers die dat rechtstreeks op de rekening van de zieke deelnemer overmaken. Dat gebeurt met één klik zonder dat betaalgegevens worden gedeeld. Het algoritme selecteert tussen de 40 en 75 mensen om een donatie te doen aan één zieke. Er zit dus geen marge tussen. Daarom is het zo veel goedkoper dan een verzekering. We merken dat deelnemers ons zeer sterk aanbevelen bij andere zzp’ers. Daar komt een belangrijk deel van onze groei vandaan. Ook in Trustpilot scoren we hoog: 4,8 sterren van de 5.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.