SharePeople ‘gekocht’ door deelnemers

0

Begin april hebben 100 deelnemers van SharePeople in totaal voor 100.000 euro aandelen in de coöperatie gekocht en zijn daardoor mede-eigenaar geworden. Inmiddels is circa 10% van de bijna 5.000 deelnemers mede-eigenaar van de AOV-crowdsurance oplossing voor zzp’ers.

De nieuwe aandeelhouders voegen zich bij de 400 andere klanten die al in eerdere rondes (oktober 2019 en november 2020) investeerden. Deze derde ronde aandelen die te koop kwam was mogelijk doordat investeerder van het eerste uur Startupbootcamp recent is uitgestapt. SharePeople oprichter Cosmas Blaauw: “SharePeople is nu volledig in handen van deelnemers en niet meer van externe investeerders. We hebben er heel bewust voor gekozen om deelnemers eigenaar en betrokken investeerders te laten zijn in de organisatie.”

Privé donatie bij ziekte

SharePeople is een coöperatie waarvan klanten lid kunnen worden. Er geldt geen verplichte spaarinleg of samenkomst verplichting. Een ziekmelding wordt doorgeven bij een onafhankelijke arbodienst. SharePeople is dus geen verzekering, deelnemers dekken onderling het risico op arbeidsongeschiktheid voor een termijn van 2 jaar. Dit doen zij door maandelijks een privé donatie te doen aan een arbeidsongeschikte mede-ondernemer. De hoogte van de donatie is afgeleid van het ziektepercentage in de desbetreffende groep (SharePeople, SharePeople Zorg, SharePeople Bouw of SharePeople BrightPensioen).

Laag verzuimcijfer

Een deelnemer bij SharePeople doneert maandelijks maximaal 6% van de gekozen inkomensdekking (1.000, 1.500, 2.000 of 3.000 euro). Dus maximaal 60, 90, 120 of 180 euro. Omdat het ziekteverzuim bij SharePeople tot op heden laag is, vallen de kosten in de praktijk ook lager uit dan deze maximale bedragen. Op dit moment is het werkelijk af te dragen percentage gemiddeld 1,4%. Daarnaast betalen de deelnemers maandelijks 10 euro als bijdrage in de kosten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.