Serviceprovider moet alle producten aanbieden

0

De financieel adviseur heeft een voorkeur voor serviceproviders die hem daadwerkelijk in de gelegenheid stellen om zijn klanten een breed aanbod uit de markt aan te bieden. Die trend valt op te maken uit het DFO Performance Onderzoek Serviceproviders 2018.

Op basis van de uitkomsten stelt Jurjen Oosterbaan Martinius, directeur Bureau DFO, dat de kernbehoeften van deze adviseurs liggen op een zo breed mogelijk aanbod van in de markt beschikbare producten en aanbieders; goede software om de verschillen in condities en voorwaarden te vergelijken en tot slot efficiënte processen voor offertes en aanvragen. Er wordt dit jaar door de respondenten beduidend minder waarde gehecht aan technologische voorzieningen om klanten online inzicht te geven in de producten die ze via de adviseur hebben afgesloten.

Aan het onderzoek namen dit jaar bijna 600 financieel advieskantoren deel, die in meer dan 1.500 waarnemingen de daadwerkelijk ondervonden dienstverlening van ‘hun’ serviceproviders op meer dan 40 punten waardeerden.

Korte lijnen

Door een combinatie van schaalvergroting, uitstroom van deskundige medewerkers en de wens tot verhoging van efficiency geven veel adviseurs aan in de praktijk te merken dat het bij steeds meer aanbieders lastiger wordt om rechtsreeks contact te krijgen met acceptanten en schadebehandelaars. Serviceproviders die adviseurs korte lijnen bieden om met hun acceptanten en schadebehandelaars te overleggen, worden daarmee voor kantoren steeds aantrekkelijker.

Winnaars

Respondenten is gevraagd welke serviceprovider waarmee zij ervaring hebben ‘over all’ de hoogste waardering krijgt. De beste waardering krijgen:

  • Serviceproviders schade groot: Voogd & Voogd
  • Serviceproviders hypotheken klein: De Hypotheekadviseur
  • Serviceprovider hypotheken groot: De Financiële Makelaar
  • Serviceproviders schade klein: ANAC
    (Eervolle vermelding SUREbusiness voor specifiek schadeverzekeringen zakelijk)
  • Serviceprovider (consumptief) krediet: VCN Krediet Service

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.