Seniorenlening BNP Paribas Personal Finance

0

BNP Paribas Personal Finance introduceert de Persoonlijkste Sr. Lening voor senioren van 60 tot 74 jaar. Het product heeft een aantal flexibele kenmerken, zoals de mogelijkheid eenmalig drie maanden geen aflossing te hoeven doen, zelf de maandelijkse incassodatum te bepalen, eenmalig kosteloos extra af te lossen of het maandelijkse aflossingsbedrag te veranderen.

Volgens Reinier van Fulpen, Algemeen Directeur bij BNP Paribas Personal Finance, zijn er momenteel te weinig mogelijkheden voor zestigplussers om een consumptieve lening af te sluiten. “Wij vullen met dit product een behoefte in. Zestigplussers in Nederland kunnen een woning steeds vaker financieren zonder dat leeftijd daarbij een beperkende rol speelt. Voor de financiering van een (middel-)grote, consumptieve aankoop, komen ouderen echter vaak niet in aanmerking. Als ze al een lening hebben, worden ze nogal eens gedwongen deze versneld af te lossen met hoge maandlasten als gevolg.

Veel ouderen leiden nog een actief leven en willen van hun pensionering genieten of in andere behoeftes voorzien. De Persoonlijkste Sr. Lening is uitermate geschikt voor extra financiering benodigd voor dit actieve leven.”

Maatwerk

Bij de aanvraag ligt de focus op de persoonlijke situatie van de leningnemers en niet op een volledig geautomatiseerde beoordeling van de lening. Hiermee beoogt BNP Paribas Personal Finance de duur en de maandelijkse aflossing van de lening zo goed en verantwoord mogelijk afstemmen op de financiële situatie en de aankoop die met de lening wordt gefinancierd.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.