Senioren in SEH College Tour

0

Donderdag 12 mei staat er weer een nieuwe uitzending op het programma in de reeks van de SEH College Tour. Dit keer bespreekt Rob Timmermans daarin de speciale aandachtspunten bij advies aan 57-plussers en 67-plussers, met onder meer aandacht voor de overwaarde op de eigen woning.

De SEH College Tour loopt van maart tot en met december. De belangrijkste thema’s op het gebied van financieel (hypotheek)advies komen in de live-uitzendingen voorbij. Van duurzaamheid tot de laatste ontwikkelingen op de woningmarkt en van estate planning tot starters en senioren.

Senioren

SEH over de uitzending van donderdag: “De doelgroep senioren is een aparte doelgroep met andere aandachtspunten in het advies dan de jongere generaties woningbezitters. Het is de taak van de hypotheekadviseur op de juiste wijze in te spelen op de specifieke wensen en doelstellingen van deze doelgroep. Om die reden is een zorgvuldig adviesproces en een goede vastlegging van het advies van groot belang.

In 2024 is één op de twee volwassenen in Nederland een 50-plusser. Dat is dan 6,9 miljoen van de 13,7 miljoen volwassenen. De totale overwaarde in woningen bedraagt ruim 500 miljard euro. De 50-plussers hebben hierin een aandeel van bijna 80%.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.