Senior kiest langdurige rentezekerheid

0

In vergelijking met 2017 is er dit jaar landelijk bij alle leeftijdscategorieën een toename van de gemiddelde rentevaste periode zichtbaar. De grootste groei is echter te zien bij 30 jaar vast. Hier kiest ruim 10% van de vijftig- en zestigjarigen op dit ogenblik voor de maximale rentezekerheid.

Volgens de Hypotheekshop brengen de senioren hun hypotheek vooral onder bij pensioenfondsen als Munt en Syntrus, maar ook Aegon doet goede zaken. Als bijkomend voordeel noemt de hypotheekshop dat deze aanbieders geen renteopslag op aflossingsvrij kennen, waardoor zij voor veel ouderen een aantrekkelijke optie vormen.

Door alle rentewijzigingen van de laatste maanden is de gemiddelde 30 jaar vast hypotheekrente (NHG) weer onder de psychologische grens van 3% gezakt. Dat is voor het eerst sinds januari van dit jaar.

Van 20 naar 30 jaar vast

Bij de Hypotheekshop zien ze al langer de 20 jaar vast rentevariant in steeds meer leeftijdsklassen het stokje overnemen van 10 jaar vast als belangrijkste renteperiode. De 30 jaar vast rentevariant wint nu ook snel terrein. “Waren het in eerste instantie met name starters en jonge doorstromers die kozen voor extra rentezekerheid, in toenemende mate zet ook de groep veertig- tot en met negenenzestigjarigen de rente lang vast.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.