Semmie en NNEK doorbreken hegemonie grootbanken

0

Semmie en NNEK doorbreken de hegemonie van de grootbanken bij voor Voorwaarden op het gebied van beleggen.

MoneyView heeft de jaarlijkse ProductRating Beleggingsrekeningen vastgesteld in het Special Item Beleggingsrekeningen. Voor deze benchmark zijn 29 producten in de categorie Zelf Beleggen en 19 in de categorie Laten Beleggen met elkaar vergeleken. Op Voorwaarden worden de grootbanken uitgedaagd door Semmie en NNEK.

Zelf Beleggen

In 2023 werden uitsluitend de Rabobank en ING geëerd met 5 sterren op Voorwaarden. Dit jaar heeft zich het Fondsenplatform, een product van NNEK, zich tussen de bancaire grootmachten genesteld. De 5 sterren worden vooral toegekend aan aanbieders die een ruime keuze bieden in het aantal fondsen, in het bijzonder indextrackers van verschillende aanbieders en bijvoorbeeld het gebruik van een app.

Laten Beleggen

De categorie Laten Beleggen betreft rekeningen die worden aangeboden door een vermogensbeheerder die adviseert en al of niet door middel van een mandaat het vermogen beheert, binnen het vastgestelde risicoprofiel van de cliënt. MoneyView: “Op Voorwaarden krijgt ‘vaste’ 5-sterrenwinnaar Rabobank Beheerd Beleggen Basis gezelschap van Semmie.nl. De plussen worden voornamelijk behaald door bijvoorbeeld het ontbreken van een instapdrempel, advies bij de vaststelling van het risicoprofiel van de cliënt en daarmee de fondsprofielkeuze, de bereikbaarheid om aanpassingen te maken in de portefeuille en het aanbieden van een app.”

Vijf sterren

  • Vijf sterren voor Prijs Zelf Beleggen: ASR Doelgericht beleggen en Centraal Beheer Beleggingsrekening
  • Vijf sterren voor Voorwaarden Zelf Beleggen: ING Zelf op de Beurs, NNEK Fondsenplatform en Rabo Advies Beleggen
  • Vijf sterren voor Prijs Laten Beleggen: Brand New Day Beleggingsrekening (Modelbeleggen) en Bright Pensioen Beleggingsrekening
  • Vijf sterren voor Voorwaarden Laten Beleggen: Rabobank Beheerd Beleggen Basis en Semmie.nl

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.