Seksbranche moet speciale bank krijgen

0

Bonafide ondernemers in de Amsterdamse prostitutiebranche moeten hun geldzaken bij een door de gemeente te starten bank kunnen regelen. Seksexploitanten kunnen vaak geen gebruikmaken van zakelijke financiële dienstverlening in de vorm van kredietverlening, verzekeringen en pensioenen bij een bank, waardoor ze vaak gebruikmaken van de diensten van foute financiers.

In oktober 2010 heeft ABN Amro mede in opdracht van de Gemeente Amsterdam een haalbaarheidsstudie gepresenteerd naar de ontwikkeling van een meer complete financiële infrastructuur voor wat met een mooie term ‘integriteitsgevoelige sectoren’ wordt genoemd. Een bankbreed (d.w.z. dat alle banken hun dienstverlening beschikbaar stellen) gedragen intermediaire dienstverlenende organisatie werd door ABN Amro als oplossing gezien.

Het voorstel komt van de plaatselijke fractie van D66. “Amsterdam stelt zich heel flink op tegen de prostitutiebranche en moet diezelfde houding hanteren als het gaat om oplossingen voor financiering. Wat D66 betreft neemt de stad als onderdeel van de aanpak van de misstanden in de prostitutiebranche hierbij nu de verantwoordelijkheid”, aldus raadslid Carlien Roodink.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.