SEH-punten voor geactualiseerde NHG-trainingen

0

NHG heeft de online trainingen ‘Acceptatie NHG-financiering’ en ‘Woningbehoud met NHG’ geactualiseerd en met succes opnieuw ter accreditatie bij de SEH ingediend. De-learnings worden aangeboden via opleidingsinstituut Lindenhaeghe en leveren de adviseur 3 SEH PE punten op.

De e-learnings hebben een interactief karakter. Vakinhoudelijke online colleges worden afgewisseld met oefenvragen. Na het doorlopen van alle onderdelen volgt een onderdeel met afsluitende casuïstiek. De online colleges duren in totaal ongeveer 45 minuten.

Acceptatie NHG-financiering

In de training Acceptatie NHG-financiering komt onder meer aan bod wat de mogelijkheden zijn voor ondernemers, flexwerkers en andere groepen en hoe het toetsinkomen wordt vastgesteld. Ook worden er aan de hand van de kostengrensmethodiek rekenvoorbeelden behandeld.

Woningbehoud met NHG

In de training Woningbehoud met NHG staat centraal welke mogelijkheden NHG biedt als klanten hun woonlasten niet meer kunnen betalen. Er wordt ingezoomd op diverse life events als relatiebeëindiging en werkloosheid. Aan de hand van de beheertoets worden de mogelijkheden berekend. Ook komen oplossingen aan bod voor het stabiliseren en verbeteren van inkomsten, bijvoorbeeld de budgetcoach of ondernemerscoach.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.