SEH accrediteert NHG-trainingsactiviteiten

0

Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH) heeft de trainingen Acceptatie en Woningbehoud van Nationale Hypotheek Garantie (NHG) goedgekeurd. Hierdoor kunnen erkend adviseurs de helft van de jaarlijkse benodigde punten via de NHG-trainingsactiviteiten bemachtigen.

Vanaf 22 maart wordt de eerste geaccrediteerde training Acceptatie aangeboden voor Erkend adviseurs. Per training zijn er drie PE-punten te behalen.

Externe bijscholing

Om bij SEH erkend te blijven, dienen adviseurs zich jaarlijks bij te scholen middels een PE-programma van twaalf uur, waarbij tevens twaalf punten behaald dienen te worden. Tot voor kort was die bijscholing alleen mogelijk door het volgen van trainingsactiviteiten van SEH zelf. Vanaf 2018 worden ook trainingsactiviteiten van externe opleiders toegestaan, mits deze door SEH zijn geaccrediteerd.

Trainingen

De NHG-trainingen Acceptatie en Woningbehoud zijn ondergebracht bij opleidingsinstituut Lindenhaeghe. Die zal de trainingen namens NHG verzorgen. De training Acceptatie omvat onder meer casuïstiek omtrent het acceptatieproces voor NHG-hypotheken. De training Woningbehoud heeft betrekking op de mogelijkheden voor klanten in beheersituaties met NHG.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.