Sector stimuleert overstap naar onderwijs

0

Werknemers van banken en verzekeraars die een overstap naar het onderwijs overwegen, krijgen via hun werkgever een op maat gemaakt opleidingstraject aangeboden. De Nederlandse Vereniging van Banken en het Verbond van Verzekeraars tekenden hiertoe het convenant ‘Aan de slag voor de klas’.

Dat deden zij samen met de PO-Raad, VO-raad, MBO Raad, Vereniging Hogescholen, Vereniging van Universiteiten (VSNU) en het ministerie van OCW. De ondertekenaars werken samen om geïnteresseerde en mogelijk boventallige medewerkers van banken en verzekeraars te begeleiden bij de (gedeeltelijke) overstap naar een baan als leraar en hen zo een nieuw carrièreperspectief te bieden. Met een oriëntatietraject kunnen geïnteresseerde werknemers van banken of verzekeraars onderzoeken of zij geschikt zijn voor het vak docent.

Het convenant bouwt voort op eerdere regionale initiatieven, waarbij onder andere de Rabobank, Nationale-Nederlanden, ASR en de Volksbank betrokken waren.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.