Sector biedt ondernemers Geldfit Zakelijk aan

0

Naast consumenten kunnen ook ondernemers binnenkort gebruik maken van een dienst die hen ondersteunt bij financiële problemen: Geldfit Zakelijk. Ondernemers met geldzorgen worden via Geldfit Zakelijk met een specifieke online test doorgeleid naar gepaste hulp.

Geldfit Zakelijk komt tot stand met financiële steun van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), het Verbond van Verzekeraars, InRetail en Vattenfall. Het initiatief is een uitbreiding van de online test Geldfit.nl voor particulieren en komt 27 oktober beschikbaar via een bredere bekendheidscampagne. De betrokken partners vanuit de financiële sector hebben tot deze uitbreiding besloten, mede met het oog op de impact van de coronacrisis die nu een tweede fase ingaat.

Schuldhulproute

Ondernemers met geldzorgen worden via Geldfit Zakelijk met een specifieke online test doorgeleid naar gepaste hulp. De schuldhulproute biedt vervolgens zelfhulptoepassingen, een online vraagbaak, coaching van oud- of mede-ondernemers en doorverwijzing naar gemeenteloketten voor ondernemers met financiële problemen.

Als onderdeel van Geldfit Zakelijk wordt tevens een pilot gestart met Stichting MKB Doorgaan. De Stichting biedt financieel advies aan ondernemers die hun problemen niet meer zelf te boven kunnen komen. Ook deze pilot wordt gefinancierd door de betrokken partners.

Aanvullende ondersteuning

Volgens de Nederlandse Vereniging van Banken en het Verbond van Verzekeraars is Geldfit Zakelijk een aanvulling op de ondersteuning die banken en verzekeraars nu al aan hun kleinzakelijke klanten bieden. Verbondsdirecteur Richard Weurding: “Met Geldfit Zakelijk krijgen ondernemers effectieve hulp. We zijn blij dat we dit op korte termijn samen met andere partners voor ondernemers beschikbaar kunnen stellen. Met dit initiatief worden ondernemers ook opgevangen als hun relatie met hun bank of verzekeraar onverhoopt toch eindigt.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.