Scildon vereenvoudigt medische waarborgen nieuwe ORV’s

0

Voordat een nieuwe levensverzekering geaccepteerd wordt, winnen levensverzekeraars doorgaans informatie in over de gezondheidssituatie van de persoon op wiens leven de levensverzekering wordt afgesloten. Deze informatie kan soms beperkt blijven tot enkele vragen die aan de verzekerde worden gesteld. Maar, met name bij hoge verzekerde bedragen, vragen verzekeraars vaak om een uitgebreide medisch specialistische keuring.

Scildon heeft met ingang van 10 september 2019 de medische waarborgen die gelden als voorwaarde voor het kunnen afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering aangepast. In veel meer situaties dan in het verleden is een uitgebreide gezondheidsverklaring voldoende. En die kan de aspirant verzekerde bovendien zelf invullen. Voor bijvoorbeeld personen met een leeftijd tot 50 jaar kan een overlijdensrisicoverzekering worden afgesloten met een maximaal verzekerd bedrag van 1 miljoen euro op basis van alleen een uitgebreide gezondheidsverklaring. Een medische keuring is dus niet meer nodig.

“De aanpassing van de medische waarborgen bij het afsluiten van een nieuwe overlijdensrisicoverzekering past in de trend van het versnellen en vereenvoudigen van het acceptatieproces voor verzekeringen, aldus Michel van Dam, Commercieel directeur Scildon. Als verzekeraar accepteren wij uitsluitend nieuwe verzekeringen via de bemiddeling van onafhankelijk financieel adviseurs. Bij Scildon leggen wij de prioriteit bij het versnellen en vereenvoudigen van de administratieve processen tussen financieel adviseur, de klanten en Scildon. De aanpassing van de medische waarborgen draagt bij aan versnelling en vereenvoudiging van het acceptatieproces. Adviseurs kunnen hierdoor meer tijd besteden aan advisering van hun klanten en klanten zullen de versnelling ervaren als extra gemak”.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.