Scildon Pensioen moet betrokkenheid deelnemers vergroten

0

Scildon introduceert vandaag het nieuwe Scildon Pensioen. CEO Gert-Jan Fritzsche (foto): “Deze beschikbare premieregeling is specifiek ontworpen voor toepassing in het mkb. Naast flexibiliteit en kostenreductie is de focus binnen dit nieuwe pensioenproduct vooral gericht op transparantie zodat deelnemers meer betrokken raken bij hun pensioenregeling. Deelnemers gaan hun pensioen echt snappen.”

Fritzsche: “Het Scildon Pensioen vervangt het Prisma Pensioen. Alle bestaande klanten zijn gemigreerd naar het nieuwe product op het nieuwe Plexus-platform en hebben toegang tot de nieuwe portalen. En pensioenadviseurs kunnen het Scildon Pensioen nu natuurlijk aanbieden aan hun klanten.”

Flexibiliteit en kostenreductie

“Het is duidelijk dat de uitwerking van het pensioenakkoord zal leiden tot een nieuwe generatie pensioenproducten”, meent Fritzsche. “Als gevolg van het pensioenakkoord krijgen werknemers meer keuzen en ontstaat er een grotere eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot de opbouw van hun pensioen. In het verlengde van deze ontwikkeling is nu al te zien dat de maatschappelijke aandacht voor de kosten van pensioenregelingen toeneemt.”

Verandervermogen

Beide ontwikkelingen zullen er volgens Fritzsche toe leiden dat alle aanbieders en pensioenfondsen hun bestaande producten fors zullen moeten aanpassen. “Dit zal een enorm beslag op het verandervermogen in de sector gaan leggen. Met de introductie van Scildon Pensioen hebben wij nu al de kern van de noodzakelijke veranderingen gerealiseerd, wat onze positie als pensioenverzekeraar versterkt.”

Snapgarantie

Fritzsche: “Het Scildon Pensioen geeft deelnemers meer inzicht en is mede ontworpen met het doel de deelnemers intensiever te betrekken bij hun pensioenregeling. Dat begint ermee, wat ons betreft, dat elke deelnemer op dagbasis inzicht moet hebben in zijn pensioenregeling en deze ook moet snappen. Daar hebben wij bij dus maximaal aandacht aan gegeven. Het resultaat is dat wij deelnemers een ‘100% snapgarantie’ willen geven. En dat is een behoorlijk impactvolle belofte.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.