Scildon Lifestyle ORV aangepast

0

De Lifestyle Overlijdensrisicoverzekering van Scildon is op een aantal punten aangepast. Zo is de voorlopige dekking verhoogd naar 350.000 euro en is deze voorlopige dekking nu zes maanden geldig als het product in combinatie met het aangaan van een hypothecair krediet wordt afgesloten.

Door de geldigheid met drie maanden te verlengen als er sprake is van de combinatie met een hypothecair krediet, wordt volgens Scildon voldoende tijd gecreëerd om na de aankoop van de woning, ook goed aandacht te schenken aan de exacte specificaties van de af te sluiten ORV.

Zonder medische voorwaarden verhogen

In veel gevallen kan het verzekerd bedrag nu ook zonder medische voorwaarden worden verhoogd. De uitbreiding van de voorwaarden maakt het mogelijk om het verzekerde bedrag jaarlijks met maximaal 15% te verhogen tot maximaal 1 miljoen euro. Als er sprake is van een terminale ziekte kan nog voor het overlijden een gedeelte van het verzekerde bedrag worden uitgekeerd. De uitkering bedraagt eenmalig 50% van het verzekerd bedrag met een maximum van 50.000 euro per verzekerd leven.

ORV blijft adviesproduct

Volgens Theo Krins, manager Overlijdenrisicoverzekeringen van Scildon, wordt ook bij Scildon de algemene trend van een groeiende belangstelling voor overlijdensrisicoverzekeringen opgemerkt. “Een toename die naar onze waarneming vooral heeft te maken met de sterk gegroeide markt van hypothecair krediet. Bij de hypotheek gebonden verzekeringen is er gelukkig meestal sprake van begeleiding door een professioneel, financieel adviseur. Dankzij de inzet van de financieel adviseurs wordt veel maatschappelijke ellende voorkomen, want mensen hebben de neiging om het risico van voortijdig overlijden ‘weg te stoppen’. Een ORV moet worden afgestemd op de persoonlijke situatie. Naar mijn mening blijft ook de ORV met de meer reguliere verzekerde bedragen daarmee een ‘adviesproduct’.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.