Scildon introduceert ORV voor huurders

0

Scildon brengt een overlijdensrisicoverzekering op de markt die specifiek gemaakt is voor huurders. De Huurverzekering is ontwikkeld in samenwerking met adviseurs van de kantoren Univé Het Groene Hart, Vixx, KRK, en Geerts Adviesgroep.

Ingrid Oudhuis, directeur Businessline Particulier: “Wij hebben bij de ontwikkeling van dit product onderzoek gedaan onder huurders en verhuurorganisaties om hun behoeften goed te leren kennen en onze aannames te valideren. Hieruit is gebleken dat er een sterke behoefte bestaat voor dit product. Onderzoek van Bierhaalder en De Jong uit 2020 toont verder aan dat bijna 70% van de huurders geen ORV bezit.”

Impact bij huurders minimaal net zo groot

“De woningmarkt is al langere tijd oververhit. De schaarste aan woningen leidt in de vrije sector tot steeds hogere huren”, zegt Oudhuis. “Voor bijvoorbeeld jonge mensen zijn deze huren alleen maar te betalen als er twee inkomens beschikbaar zijn. Juist in die situatie betekent het overlijden van één van hen, dat de achterblijvende gezinsleden niet in de woning kunnen blijven wonen. Een betaalbare alternatieve woning is dan in de meeste gevallen niet gemakkelijk te vinden. Nabestaanden, onder wie vaak ook de kinderen, die al in een kwetsbare positie zitten, krijgen dan opnieuw een tegenslag met een grote impact te verwerken. En dat gun je niemand.”

Maandelijks bedrag vrij te besteden

De Scildon Huurverzekering geeft na overlijden aan de begunstigden recht op een maandelijkse uitkering. Oudhuis: “De maximale uitkeringsduur is tien jaar. Ook de hoogte van de maandelijkse uitkering in relatie tot de huur kan de verzekeringnemer zelf bepalen. De Huurverzekering keert gedurende de door de klant gekozen termijn maandelijks een bedrag uit. Hiermee kan de huur worden betaald en dat geeft de nabestaanden tijd om hun leven vanuit de bestaande woonsituatie weer op de rit te krijgen en aan de nieuwe financiële situatie te wennen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.