Scildon introduceert nieuwe lifecycles

0

Scildon belegt de pensioenpremie van deelnemers op basis van lifecycles. Daarbij wordt een strategie gevolgd waarbij het risico van de beleggingsportefeuille afneemt naarmate de pensioendatum nadert. Binnen Beheerd Beleggen van het Scildon Pensioen zijn nieuwe lifecycles beschikbaar gekomen.

De nieuwe lifecycles zijn beschikbaar voor nieuwe contracten. Voor de bestaande contracten worden de nieuwe lifecycles begin 2022 ingevoerd. Nieuwe deelnemers aan de pensioenregeling kunnen kiezen uit zes verschillende lifecycles. De nieuwe lifecycles binnen Beheerd Beleggen van het Scildon Pensioen hebben een duurzamer karakter gekregen. Daarmee wil Scildon laten zien dat duurzaam beleggen en een goed rendement hand in hand gaan. Deelnemers kunnen ook online aangeven of ze een vaste of variabele pensioenuitkering wensen te ontvangen. Deze keuze staat niet vast en de deelnemer kan het op elk moment aanpassen.

Voor pensioenadviseurs organiseert Scildon een webinar over de nieuwe lifecycles.

Lagere kosten

Scildon past ook de kostenstructuur aan. Zo zijn de totale kosten over het beheerd vermogen 35% lager, worden er geen kosten meer gerekend voor bijsparen en zijn de kosten voor de verschillende risicodekkingen verlaagd.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.