Scildon introduceert beleggingsoplossing Easy B

0

Scildon introduceert in samenwerking met Actiam een duurzame beleggingsoplossing. Met Scildon Easy B kunnen klanten beleggen in één van de drie duurzame fondsen van Actiam, waarbij ze op dagbasis de ontwikkeling van hun portefeuille online kunnen volgen.

Afhankelijk van de risicobereidheid kunnen klanten kiezen uit de Actiam mixfondsen Duurzaam Defensief, Duurzaam Neutraal of Duurzaam Offensief. Theo Krins, manager vermogensadvies bij Scildon: “Een deel van onze klanten ziet wel het voordeel van duurzaam beleggen, maar wil niet actief met de keuze van fondsen bezig zijn. Ze vinden duurzaamheid, rendement, eenvoud en flexibiliteit belangrijk. Met begeleiding van hun financieel adviseur kiezen zij het profiel dat bij hen past. Afhankelijk van het gekozen profiel wordt er belegd in een duurzaam mixfonds. Klanten kunnen kosteloos switchen naar één van de andere profielfondsen.”

Toenemende belangstelling

Scildon ziet de belangstelling bij consumenten voor duurzame beleggingen sterk groeien. “In samenwerking met Actiam leggen wij de focus op het aanbod van duurzame beleggingen. Ondernemingen die een lange termijnstrategie hebben op het gebied van duurzaamheid presteren economisch beter dan gemiddeld. Beleggingen in fondsen die geselecteerd zijn op basis van de mate van duurzaamheid presteren dan ook steeds beter”, schrijft Scildon in een toelichting.

Krins verwacht dat de belangstelling voor beleggen bij consumenten verder zal toenemen en daarmee advisering over vermogensopbouw belangrijker gaat worden. “Zeker omdat de rentes op spaarrekeningen nu al zo langdurig erg laag zijn. Als consumenten hun financiële doelen willen gaan behalen, is beleggen mogelijk een reële optie. Met de introductie van Scildon Easy B wordt beleggen voor een grotere groep klanten bereikbaar.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.