Scildon beloont stoppen met roken

0

Levensverzekeringsmaatschappij Scildon start een pilot waarbij consumenten die gaan stoppen met roken direct al in aanmerking komen voor de ‘niet-rokerskorting’ bij overlijdensverzekeringen.

Dick de Kruijk, manager Marketing & Innovatie bij Scildon: “In de Nederlandse verzekeringsmarkt is het gebruikelijk dat consumenten pas in aanmerking komen voor een niet-rokerskorting bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering indien zij kunnen aangeven al twee jaar ononderbroken niet te roken.”

Overlijdensrisicoverzekering

Per jaar sluiten circa 40.000 rokers een overlijdensrisicoverzekering. Ongeveer een derde van deze mensen heeft de grote wens om te stoppen met roken. De Kruijk: “Wij willen deze groep helpen door een programma aan te bieden om daadwerkelijk te stoppen met roken. We geven deelnemers aan dit programma extra vertrouwen door hen direct vanaf de start het recht te geven op de niet-rokerskorting bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Uiterlijk negen maanden na het afsluiten van de verzekering moet de consument definitief gestopt zijn met roken om zo in aanmerking te blijven komen voor het lagere niet-rokentarief.”

Gedragspsychologen

Scildon heeft het pilotprogramma opgezet met ondersteuning van Guideology, experts in gedragsbeïnvloeding. De Kruijk: “De ontwikkelde content en customer journey ondersteunen de deelnemers met behulp van gedragspsychologische communicatietechnieken om te stoppen met roken. Consumenten die van het aanbod gebruik maken, krijgen bijvoorbeeld na aanmelding een persoonlijk certificaat van deelname dat onbewust een beroep doet op hun commitment. Met diverse goed getimede mails worden klanten gemotiveerd te stoppen met roken en dit vol te houden. Na een jaar stopt het programma en wordt de balans opgemaakt.”

Pilot

In de afgelopen maanden heeft de verzekeraar bij twee distributiepartners het initiatief al kleinschalig getest. Nu wordt het programma uitgebreid naar een pilot met vijftig geselecteerde adviseurs. Na de pilot (die een jaar zal duren) wordt geëvalueerd of het programma succesvol bijdraagt aan de slagingskans om te stoppen met roken. De Kruijk: “Het programma past in de maatschappelijke aandacht voor gezonder leven en fysiek weerbaar zijn. Roken maakt mensen kwetsbaar voor diverse levensbedreigende aandoeningen. Graag ondersteunen we onze klanten met dit programma om gezonder te gaan leven. Met het meteen toekennen van de premiekorting geven we het vertrouwen dat ze gaan slagen. Door samen te werken met adviseurs die geloof hebben in ons nieuwe programma verwachten we klanten te bereiken die gemotiveerd zijn te stoppen met roken.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.