Schrikkeldag kost Vereende twee ton

0

We krijgen deze maand een dag extra cadeau. Met een natte vinger becijferde de Vereende dat die extra dag in het schrikkeljaar 2020 met een totaal van 207.116 euro aan bruto schade-uitkeringen bij de verzekeraar voor bijzondere risico’s de boeken ingaat.

De hiervoor gehanteerde fictieve aanname dat het aantal meldingen over claims gelijkmatig over het jaar verdeeld is, komt eigenlijk best dicht bij de werkelijkheid. Het meldingenpatroon kent bij de Vereende over het algemeen namelijk geen grote schommelingen naar seizoenen of dagen in de week.

Bedrijfsonderdelen

Voor het Waarborgfonds Motorverkeer zijn de gevolgen van een schrikkeljaar goed te meten aan het totaal betaalde bedrag per jaar gedeeld door het aantal dagen per jaar. Zo maakt zestig miljoen euro gedeeld door 365 dagen 164.384 euro per dag.

De Vereende verzekeringen bestaan uit de beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor makelaars en financieel dienstverleners en uit de verzekeringen voor bijzondere risico’s. In 2018 is voor bijna 15,6 miljoen euro aan schades uitgekeerd. Gedeeld door 365 dagen kost een schrikkeldag de Vereende verzekeringen dan 42.732 euro.

De terrorismepool (de NHT) en de atoompool zijn buiten beschouwing gelaten. Die hebben (gelukkig) nog nooit tot betaling hoeven overgaan.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.