Scheidsrechters in ARAG jubileumshirt

0

Alle scheidsrechters in de Eredivisie, Vrouwen Eredivisie en Eerste Divisie leiden aankomend weekend al hun wedstrijden in een speciaal ontworpen shirt met gouden details. Met het shirt vragen ARAG en KNVB Scheidsrechters aandacht voor fairplay en vieren zij hun 10-jarig partnershipjubileum.

Deze week hebben alle KNVB scheidsrechters een pakket ontvangen met daarin het speciaal ontworpen tenue. Met deze actie wil ARAG het scheidsrechterskorps in de spotlights zetten. “Zonder scheidsrechters geen voetbal is het credo en dat kan wat mij betreft niet vaak genoeg benadrukt worden”, schrijft Marc van Erven, CEO van ARAG Nederland, in de begeleidende brief. “Ik wil mijn dank en trots uitspreken voor het belangrijke werk dat scheidsrechters doen. Dat is ook hoe we op het antraciet gekleurde shirt met gouden details zijn gekomen. De donkere kleur symboliseert de neutraliteit van scheidsrechters, de gouden rand verwijst naar hun bijzondere rol ten aanzien van fairplay.”

Toenemende professionalisering

In de tien jaar dat ARAG als partner betrokken is bij KNVB Scheidsrechters is het scheidsrechtersvak enorm veranderd. Zo heeft de VAR zijn intrede gedaan en met het ARAG KNVB Replay Center is er meer openheid gekomen over de moeilijke beslissingen die scheidsrechters moeten nemen. Van Erven: “Als partner hebben wij ook een programma op poten gezet waarbij op amateurniveau het scheidsrechtersbeleid geprofessionaliseerd wordt. Na het volgen van het programma wordt de vereniging beloond met het ARAG FairPlay Certificaat. Dat programma helpt clubs om scheidsrechters op te leiden en de voetbalsport in het algemeen vooruit te helpen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.