Schadezonderdader.nl

0

Wie verkeersschade oploopt door een onbekend of onverzekerd motorrijtuig, kan een beroep doen op het Waarborgfonds Motorverkeer. Veel Nederlanders weten echter niet met welke problemen ze er precies terecht kunnen. Met de nieuwe website schadezonderdader.nl wil het Waarborgfonds daar verandering in brengen. Het komt nog wel eens voor: je hebt je auto geparkeerd, gaat boodschappen doen en bij terugkomst zit er een deuk in je voordeur, terwijl je de veroorzakende bestuurder hard weg ziet rijden zonder dat je weet wie het is… Of, misschien net zo erg: terwijl je in de auto voor een stoplicht staat, botst een auto achterop je, die vervolgens onverzekerd blijkt te zijn…
In dit soort gevallen kunnen automobilisten terecht bij het Waarborgfonds, zodat ze toch een schadevergoeding kunnen ontvangen. Het Waarborgfonds is er voor schade die door andere motorvoertuigen wordt toegebracht aan je auto, fiets, huis, tuin of aan een persoon (letselschade), en waarbij de veroorzaker onbekend of onverzekerd is. Autoverzekeraars betalen allemaal een bijdrage aan het Waarborgfonds, zodat de vergoedingen kunnen worden betaald. Te veel Nederlanders weten echter niet waarvoor ze precies bij het Waarborgfonds terecht kunnen en welke voorwaarden daarvoor gelden. Om daar verandering in te brengen, bestaat sinds deze maand de website schadezonderdader.nl, waarop gebruikers met een simpele checklist kunnen nagaan of hun schade voor vergoeding door het fonds in aanmerking komt. Als alle vragen doorlopen zijn, kunnen ze direct online een claim indienen. In 2012 ontving het Waarborgfonds 48.463 claims, bijna zesduizend minder dan in 2011. In totaal keerde het fonds 59 miljoen euro uit. Het merendeel van de claims (96 procent) en de uitbetaalde schade (83 procent) houdt verband met doorrijden na schade, waarbij de dader onbekend is.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.