Schaderisico maakt scooterpolis duur

0

Op basis van 35.462 vergelijkingen, stelt Vergelijkdirect.com vast dat de premie die jonge scooterbestuurders moeten betalen voor een scooterverzekering ‘torenhoog’ zijn. Als oorzaak noemt de vergelijker het hogere risico op (letsel)schade door toedoen van bestuurders van 24 jaar en jonger.

De gemiddelde premie voor bestuurders onder de 25 jaar is 13,75 euro terwijl de gemiddelde premie van bestuurders boven de 25 jaar 7,81 euro bedraagt, zo is berekend op basis van de 35.462 gemaakte vergelijkingen. Het premieverschil is in elke dekking zichtbaar (WA, beperkt casco en Allrisk). Voor jonge bestuurders is er ook minder te kiezen op het gebied van bromfietsverzekeringen. Het aantal verzekeraars dat een ongevallen- of schadeverzekering voor opzittenden verstrekt aan jonge bestuurders is fors teruggelopen.

“Onderzoeken wijzen uit dat jongeren tot en met 24 jaar veel vaker schades en ongelukken veroorzaken. Maar liefst één op de op de tien scooterbestuurders van 16 jaar richt zelfs forse letselschade aan in het verkeer gedurende zijn eerste verzekeringsjaar. Dit komt omdat ze minder rijervaring hebben dan een volwassene die al een aantal jaar zijn/haar rijbewijs heeft”, aldus de vergelijker.

Uitgesloten van dekking

Bij het maken van vergelijkingen in opdracht van klanten viel het Vergelijkdirect.com op dat ouders de scooter vaak op hun naam willen verzekeren om de kosten voor hun zoon/dochter te kunnen drukken. Niet verstandig, dus niet doen, is ook hun mening: “In de praktijk worden jonge bestuurders uitgesloten van dekking wanneer ze niet op de polis staan of gelden veel hogere eigen risico’s bij schades die veroorzaakt zijn door toedoen van een jonge bestuurder.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.