Schadekantoren ook naar ander beloningsmodel

0

Intermediairbedrijven die zich louter bezighouden met niet-complexe producten, zijn ook druk bezig met het invoeren van nieuwe, directe beloningsmodellen. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Hogeschool Arnhem Nijmegen uitvoerde onder 810 intermediairbedrijven.

Van de respondenten heeft 14% niet te maken met het verbod op provisie: zij adviseren en/of bemiddelen alleen in niet-complexe producten. Toch werken deze kantoren al substantieel met alternatieve verdienmodellen.

Bij de ondervraagde kantoren is het uurtarief over het algemeen de meest populaire beloningsvorm. Daarna volgt het verrichtingentarief. Op de derde plaats staat het serviceabonnement. Bij de overgang naar provisieloos werken is door kantoren die complexe producten adviseren, geen strikte keuze gemaakt voor
één beloningsmodel: zij werken gemiddeld met drie beloningsmodellen naast elkaar, zo blijkt uit het onderzoek. Hoewel kantoren die zich niet met complexe producten bezighouden, nog zouden kunnen volstaan met werken op provisiebasis, kiest deze groep gemiddeld voor één extra beloningsmodel naast het
provisiemodel.

De financieel adviseurs zijn het eens over het effect van het provisieverbod op hun omzet: die zal niet stijgen, verwacht 81%. Ruim de helft (55%) voorziet een daling van de inkomsten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.