SchadeApp bericht adviseur na schade

0

De vorig jaar geïntroduceerde SchadeApp, een initiatief van Autoschadeformulier bv,  is nu ook beschikbaar voor adviseurs. Na een gemelde schade ontvangt de adviseur automatisch een bericht van de schademelding en kan hij direct contact opnemen met zijn klant.

Via een extranet heeft de adviseur inzage in alle digitale schademeldingen die via de app zijn gedaan door klanten van zijn kantoor.

Alternatief voor papieren schadeformulier

Door het gebruikt van de app wordt het papieren schadeformulier overbodig. Het schadeformulier wordt samen met de tegenpartij ingevuld. De SchadeApp herkent daarbij zelf de locatie. Tijdens het invullen van de schade kunnen foto’s van de schade en de situatie geupload worden. Daarbij zijn invoervelden voor een beschrijving van de schade en de toedracht. Met klikbare pijlen is aan te geven waar de auto als eerste geraakt is.

Digitaal ondertekenen

Voor het plaatsen van de digitale handtekening onder het formulier is een sms nodig, die vanuit de app verstuurd wordt. Voor het ontvangen van de SMS-code is wel een internetverbinding nodig. Dit werkt dus alleen als beide partijen samen zijn of later contact met elkaar hebben. De ingevulde schade wordt toegevoegd aan accounts van de personen, die de schade melden. Beide partijen kunnen de gegevens van het schadeformulier via de website www.autoschadeformulier.nl thuis verder invullen, controleren en naar de adviseur opsturen. Gegevens die samen met de tegenpartij zijn ingevuld kunnen niet meer worden gewijzigd.

Uitbreiding naar heel Europa

De SchadeApp is nu ook in heel Europa te gebruiken en wordt volgens de ontwikkelaar door alle Europese verzekeraars geaccepteerd. De talen Nederlands, Engels, Duits, Turks en Pools zijn binnen de app beschikbaar. Voor de meeste Europese mensen is het daardoor mogelijk om gebruik te maken van de SchadeApp.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.