Schade door huisdieren meestal niet gedekt

1

Inboedelverzekeraars vergoeden bijna nooit schade die is veroorzaakt door huisdieren, ook niet vanuit een allriskdekking. Deze conclusie trekt het Inboedelverzekering Informatie Centrum (IIC) op basis van eigen onderzoek.

In totaal werden de polissen van dertig verzekeraars onderzocht. Bij slechts drie verzekeraars valt schade door huisdieren onder de allriskdekking van de inboedelverzekering: ING, Nationale-Nederlanden en Verzekeruzelf.

Gemiste kans

Max&Luna, het grootste online platform voor honden- en katteneigenaren, ziet dit als een gemiste kans. “De ruim vier miljoen honden en katten in Nederland zijn voor hun baasjes als kinderen. Het is daarom vreemd dat schade veroorzaakt door kinderen over het algemeen wel (aanvullend) verzekerd kan worden en door huisdieren niet. Dit terwijl de ontwikkeling van huisdieren qua groei veel sneller gaat dan bij kinderen en deze vaak alleen in het eerste jaar (als pup of kitten) soms schade in eigen huis aanrichten”, zet directeur Stefan van den Berg.

Schade aan huisdieren

Verzekeraars beschouwen huisdieren vaak als een onderdeel van de inboedel. In totaal keert 70% van de inboedelverzekeraars schade aan huisdieren uit. Een vergoeding wordt dan gegeven als huisdieren gewond raken of gestolen worden. Hier worden echter wel strenge voorwaarden aan verbonden die per verzekeraar sterk variëren.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.