Samenwerking toezichthouders PSD2

0

De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) hebben een samenwerkingsprotocol ondertekend om effectief en efficiënt toezicht te houden op de naleving van PSD2. Beide toezichthouders gaan gericht informatie met elkaar uitwisselen.

DNB heeft de taak om vergunningen te verlenen aan aanbieders van betaaldiensten, zoals banken en betaalinstellingen. De AP houdt toezicht op de bescherming van de privacy van mensen. Het samenwerkingsprotocol moet de kwaliteit van het toezicht bevorderen waar raakvlakken zijn in de toezichtstaken.

Gegevensuitwisseling

Zo is in het protocol vastgelegd dat beide toezichthouders informatie uitwisselen die van belang is voor de uitoefening van de toezichtstaken. Bijvoorbeeld informatie over vergunningaanvragen van bedrijven die zich bezighouden met de verwerking van persoonsgegevens, informatie over incidenten, zoals datalekken, en andere signalen bij betaaldienstverleners.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.