Samenwerking SIVI en Ockto

0

Rond het financieel advies dat een financieel adviseur uitbrengt, speelt het gebruik van klantdata een belangrijke rol. Om te zorgen dat deze data eenduidig vastgelegd kan worden, introduceert SIVI de vertaling van het Ockto Data Model naar de SIVI All Finance Datacatalogus (AFD).

Peter Mols (foto), directeur SIVI: “Bij financieel advies gaat het zeker niet alleen over verzekeringsgegevens, maar bijvoorbeeld ook om gegevens rond inkomen, pensioen, belasting, hypotheek en lease. Behalve in documenten is deze informatie ook steeds meer als data beschikbaar. Met behulp van Ockto kunnen adviseurs hun klanten verzoeken hun persoonlijke gegevens direct uit de bronsystemen op te halen en met hen te delen.”

SIVI All Finance Datacatalogus

“Steeds meer partijen gebruiken de SIVI All Finance Datacatalogus (AFD) niet alleen voor het verzenden van berichten, maar ook voor het vastleggen van data binnen moderne database structuren. Dit is een belangrijke reden geweest voor de recente introductie van de vernieuwde SIVI AFS-standaard. Binnen het SIVI AFS is het mogelijk het complete klantdossier op gegevensniveau weer te geven. Op deze wijze kunnen softwaretoepassingen deze klantgegevens eenduidig vastleggen en bevragen”, aldus Mols.

Ockto Data Model

Om deze vastlegging van gegevens binnen het klantdossier in de dagelijkse praktijk te ondersteunen introduceert SIVI nu de vertaling (mapping) van het Ockto Data Model naar de AFD. Mols: “De Ockto-AFD-mapping is de eerste in een reeks van mappingen rond onder andere inkomen, pensioen en hypotheken die SIVI zal uitbrengen binnen de vernieuwde SIVI AFS-standaard. Hiermee spelen we in op de toenemende noodzaak om eenduidig klantbeelden vast te leggen. Door het centraal aanbieden van deze mappingen verlagen we de kosten in de keten.”

Samenwerking

Paul Janssen, Product Director Ockto: “Ockto sluit graag aan bij de SIVI-standaarden. Deze mapping tussen Ockto en het AFD ondersteunt het eenduidig vastleggen van gegevens binnen het klantdossier en faciliteert het toenemend gebruik van brondata. Onze samenwerking met SIVI sluit goed aan bij ons streven om de afhandeling van klantdata uit bronsystemen voor iedereen makkelijker te maken.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.