Samenwerking Pensioenfederatie en SIVI

0

Het Standaardisatie Instituut voor de Verzekeringsbranche (SIVI) gaat de Pensioenfederatie ondersteunen in een aantal werkgebieden rond gegevensuitwisseling, waaronder het beheer van de Uniforme Pensioenaangifte (UPA).

In september namen de besturen van de Pensioenfederatie en Sivi op initiatief van de Pensioenfederatie het besluit om een samenwerking aan te gaan. De precieze invulling wordt nu door SIVI en betrokkenen uit de pensioenfondsensector verder uitgewerkt in een jaarplan voor 2018.

Naast het beheer van de UPA zal SIVI in de loop van 2018 een verkenning starten naar projecten die in aanmerking komen voor een gemeenschappelijke aanpak door pensioenfondsen /pensioenuitvoeringsorganisaties en pensioenverzekeraars in de toekomst.

Ketenintegratie Monitor

Begin 2016 is SIVI gestart met het ontwikkelen van de Ketenintegratie Monitor. De ‘monitor’ biedt inzicht en overzicht in het gebruik van ketenintegratie gerelateerde services binnen de branche. Binnenkort verschijnt de Ketenintegratie Monitor voor Collectief Pensioen. De ‘monitor’ is inmiddels al gepubliceerd voor Schade Particulier en Schade Zakelijk.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.