Samenwerking Florius en Scheidingsexpert

0

Florius biedt de dienstverlening van Scheidingsexpert Nederland aan. De combinatie hypotheekadviseur en scheidingsexpert kan een klant in scheiding al voor het tekenen en inschrijven van een scheidingsconvenant duidelijkheid geven over de financiële mogelijkheden.

Scheidingsexpert biedt mediation met een oplossing. Volgens de organisatie lukt het in 95% van de gevallen om een vechtscheiding te voorkomen. Door de diensten van Scheidingsexpert via onafhankelijke hypotheekadviseurs aan te bieden, hoopt Florius bij te dragen aan het eigen credo ‘onbezorgd kunnen blijven wonen, voor nu en later.’

Eerder zekerheid

In de samenwerking hypotheekadviseur-Scheidingsexpert verstrekt de Scheidingsexpert het uitgangspuntenformulier aan de adviseur. Op basis daarvan wordt door Florius de betaalbaarheid van de huidige hypotheek of de nieuwe hypotheekaanvraag beoordeeld. Indien akkoord wordt een bindende offerte verstrekt. De bindende offerte wordt uitgebracht zonder scheidingsconvenant, uitspraak van de rechtbank, de inschrijving van de scheiding en de concept-akte van verdeling. Deze worden later door Scheidingsexpert aangeleverd. Hierdoor weten klanten dat de afspraken in het convenant achteraf ook uitvoerbaar zijn.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.