Samenwerking Faster Forward en Aplaza

0

Softwareaanbieder Faster Forward heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met automatiseringsbedrijf Aplaza. Volgens de partijen zijn consumenten, adviseurs en verzekeringsmaatschappijen hierdoor digitaal verbonden.

Fred Lingg, directeur van Aplaza: “Deze vorm van ketenintegratie is uniek in Nederland. Het invoeren van bijvoorbeeld polisgegevens gebeurde voorheen nog handmatig, zowel in het systeem van Faster Forward als in het extranet van de verzekeringsmaatschappij. Dit gebeurt nu in één keer digitaal. Hierdoor kunnen verzekeringsadviseurs tot 10 minuten tijd per transactie en 5 minuten per document of bericht besparen. De klant betaalt niet voor administratie en eist ook snelheid in serviceverlening. Dit vergroot de noodzaak voor adviseurs om zaken te digitaliseren en het proces efficiënter in te richten. Met Faster Forward beantwoorden we aan die behoefte.”

Eigen portaal

Via het online platform Faster Forward Elements kunnen verzekeringsadviseurs het verzekeringsproces inrichten en monitoren. André van Nieuwenhuijzen, directeur van Faster Forward: “Hun klanten krijgen via een eigen portaal toegang tot alle relevante informatie, bijvoorbeeld over hun polis. Die zien digitalisering als een randvoorwaarde om zaken te doen: zij verwachten online inzicht in hun polis en het liefst zo snel mogelijk. Wij willen onze doelgroep helpen om aan die klantbehoefte te voldoen. Als een intermediair in Elements een mutatie doorgeeft, komt dit via Aplaza automatisch terecht bij de verzekeringsmaatschappij. Dit betekent geen dubbele invoer, minder fouten en een tijdsbesparing.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.