Samenwerking Bovemij en EV Database

0

RDC, onderdeel van Bovemij, en EV Database hebben hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Door deze samenwerking wordt de voertuiggegevensdatabase uitgebreid met specifieke kenmerken van elektrische voertuigen (EV).

Directeur Rishi Dokkum: “RDC beheert verschillende databronnen die gedetailleerde informatie bevatten over voertuigen. Als dataleverancier van Bovemij bieden wij betrouwbare en complete informatie aan zowel mobiliteitsbedrijven als mobiliteitsconsumenten. Dankzij de samenwerking tussen RDC en EV Database wordt de voertuiginformatie nu uitgebreid met specifieke kenmerken van elektrische voertuigen. Denk bijvoorbeeld aan laadsnelheid, stekkertype, batterijspecificaties en de werkelijke actieradius van een elektrisch voertuig in verschillende omstandigheden. Hiermee kunnen bijvoorbeeld autoadvertenties vollediger en betrouwbaarder worden gemaakt en kunnen er op maat gemaakte autoverzekeringen worden ontwikkeld.”

Duurzame mobiliteit

Arne Brethouwer, medeoprichter EV Database: “Onze missie is om zo veel mogelijk mensen snel het juiste elektrische vervoermiddel aan te bieden. Dit doen we door een volledig onafhankelijke en gestructureerde database bij te houden met een breed scala aan informatie over alle elektrische voertuigen op de Nederlandse markt. Door deze nieuwe samenwerking kunnen we nog meer bijdragen aan de overgang naar duurzame mobiliteit. Klanten van RDC profiteren nu van onze unieke en betrouwbare EV-specifieke data, zonder dat hiervoor nieuwe koppelingen of losse integraties nodig zijn.”

Soepele overgang

Dokkum: “Ik ben erg blij met de samenwerkingsovereenkomst met EV Database. Elektrische voertuigen zijn in aantal groeiend en here to stay. Door gemakkelijk toegang te bieden tot informatie over deze specifieke voertuigen (bijvoorbeeld via onze diensten VTS-XML en Automotive Dashboard), dragen wij samen bij aan een soepele overgang naar een mobiliteitssector die meer gericht is op elektrisch rijden.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.