Samenwerking automatiseerders intenser

0

De stichting Contactgroep Automatisering (CGA) verwacht dat het thema ‘samenwerking’ in de komende jaren steeds belangrijker gaat worden en daarmee blijvend op de agenda van de aangesloten ondernemingen en de stichting komt te staan.

Dit kwam naar voren tijdens een sessie (foto) die de CGA in samenwerking met AlliantiePartners heeft georganiseerd. Enkele deelnemers van de CGA hebben de afgelopen jaren al kennis gemaakt met het initiatief van Wim Witteveen. Michael Mackaaij, voorzitter van de stichting Contactgroep Automatisering: “In de sessie is uitgebreid gesproken over de condities die ontwikkeld moeten worden om een samenwerking succesvol te doen zijn, immers 80% van de gestarte samenwerkingsverbanden zijn niet succesvol. Het door AlliantiePartners ontwikkelde model geeft een standaard proces om de grootste valkuilen te voorkomen.

Zelf doen, inkopen of samenwerken

De deelnemers van de CGA richten zich vooral op het ontwikkelen van applicaties die gebruikt worden in de driehoek aanbieder, adviseur en klant. De ontwikkelingen op dat gebied gaan snel. In die snel veranderende wereld komt volgens Mackaaij voor automatiseringsbedrijven steeds frequenter de vraag op tafel: zelf doen, inkopen of samenwerken (make, buy of ally). Wij zien dat bij de automatiseringsbedrijven steeds vaker voor die laatste optie wordt gekozen. Hoewel er bij onze deelnemers vele samenwerkingen tot stand zijn gekomen, blijkt vaak dat men zich onvoldoende bewust is van de succesfactoren. Ook ontbreekt er een duidelijk proces om tot een succesvolle samenwerking te komen.

Ook bij onze klanten, financieel dienstverleners, zien wij steeds vaker een wens om de traditionele klant-leveranciersrelatie dieper te ontwikkelen. In sommige gevallen leidt dat tot een verregaande stap zoals recentelijk de overname van A.i. Automatisering door Alpina. In andere gevallen leidt het bijvoorbeeld tot het maken van aanvullende (contractuele) afspraken met betrekking tot het doorontwikkelen van applicaties. Een beter besef hoe dergelijke samenwerkingen gestart en onderhouden kunnen worden helpt onze markt vooruit.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.