Samenwerking Arag en Rechtsbijstandportaal

0

Arag start een samenwerking met het Rechtsbijstandportaal. Met dit online portaal kunnen mensen met een juridisch probleem direct passende hulp vinden. Van advocaten tot rechtswinkels en nu dus ook van rechtsbijstandverzekeraar Arag.

Carola Wijkamp-Hermsen (foto), directeur Commercie, Marketing en Verzekeringen: “Wij bieden fantastische dienstverlening, ook als je niet verzekerd bent. Door de samenwerking met het Rechtsbijstandportaal aan te gaan, kunnen we nog meer consumenten helpen de juridische problemen op te lossen tegen een betaalbare prijs.”

Rechtsbijstandportaal

Het Rechtsbijstandportaal is ontwikkeld met subsidie van de Raad voor de Rechtsbijstand om consumenten een laagdrempelige toegang naar passende juridische hulp te bieden. Via een doorklikbaar keuzemenu brengt het portaal de volgende zaken in kaart:

  • De aard van het juridische probleem (onderwerp, ernst, omvang en urgentie)
  • Of de rechtzoekende in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Hoe zelfredzaam de rechtzoekende is in het oplossen van het probleem
  • Of er meer speelt dan alleen een juridisch probleem

Op basis van deze informatie krijgt de bezoeker van het Rechtsbijstandportaal één of meer opties voor passende hulp te zien. Zoals de hulp van de on demand dienstverlening van Arag.

Direct klantdossier

Wijkamp-Hermsen: “Wanneer de bezoeker kiest voor onze dienstverlening on demand, wordt de ingevulde informatie op het Rechtsbijstandportaal als dossier naar ons gestuurd. Aan de hand van dit dossier nemen onze medewerkers contact op om een passend aanbod te doen. Wanneer de bezoeker verzekerd is bij Arag, krijgt hij het advies om telefonisch contact met ons op te nemen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.