Samenwerking Aegon en Advieskeuze.nl

0

Aegon zegt te gaan werken aan een betere zichtbaarheid van de financieel adviseurs bij bestaande klanten.

Vanaf 26 juni wordt extra profielinformatie van de financieel advieskantoren op Advieskeuze.nl getoond in de klantomgeving ‘Mijn Aegon’. Dat kan gaan om onder andere openingstijden, logo’s, foto’s van medewerkers, bezoekersinformatie en mogelijke dienstverlening aan bestaande hypotheekklanten. Aegon is naar eigen zeggen de eerste hypotheekverstrekker die deze extra informatie van Advieskeuze.nl gaat aanbieden aan haar bestaande klanten.

Actief klantbeheer

“Zeker in een veranderende hypotheekmarkt, waar meer de nadruk komt te liggen op actief klantbeheer, is dat een must have”, zegt Ronald Roolvink, verantwoordelijke voor business development bij Aegon Hypotheken. “Voorheen hadden klanten na het afsluiten van een hypotheek relatief weinig contact met de financieel adviseur. Dat is aan het veranderen. We zien een toename in de tussentijdse aanpassingen van hypotheken; mensen willen advies over de financiële mogelijkheden om hun huis te verduurzamen of levensloopbestendig te maken. Dan is belangrijk dat klanten in goed contact staan met de eigen adviseur voor gedegen advies.”

Bestaande klanten

Advieskeuze.nl is het grootste onafhankelijke platform met relevante informatie over dienstverleners voor consumenten en ondernemers. Ruim 16.000 kantoren staan hierop vermeld. Kantoren met een account op het platform hebben nu de beschikking over een extra tekstveld bedoeld voor bestaande klanten. Deze gegevens van de beherend adviseur worden dan binnen de klantomgeving van Aegon getoond. Het aanmaken van een profiel is gratis.

Belangrijke mijlpaal

Christian Bouter (foto), medeoprichter van Advieskeuze.nl: “De samenwerking die we nu aangaan met Aegon is nieuw en voor ons een belangrijke mijlpaal in de historie van Advieskeuze.nl. Ons platform wordt breed gedragen, mede door de steun van aanbieders van financiële producten. We zijn blij dat Aegon daar nu ook één van is. Het is in het belang van de hele financiële sector om de toegevoegde waarde van goede financieel adviseurs online zichtbaar en vindbaar te maken.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.