Samen de beste financiële zorg aan de klanten geven

0

Marcel van der Haring (Financieel coach in Leeuwarden, afbeelding) werkt al jaren als zelfstandig financieel adviseur. Hij is zo succesvol dat zijn klantenbestand inmiddels overloopt. Daarom werkt hij samen met Finzie. Zo verlicht hij de werkdruk en kan hij toch al zijn klanten het beste financiële advies geven. Lees waarom Marcel voor Finzie koos.

Jij neemt je bestaande klantenbestand mee naar Finzie. Hoe is dat zo gekomen?

“Ik ben alleen en run mijn bedrijf nu samen met mijn vriendin. We hebben een klantenbestand van zo’n 600 klanten en het wordt wat veel voor mij alleen. Ik wil geen personeel aannemen. Alle wet- en regelgeving kan ik in mijn eentje bijna niet bijhouden, daar heb ik ondersteuning bij nodig. Die krijg ik nu van Finzie. Daardoor kan ik me concentreren op mijn klanten, wordt de rest geregeld door het serviceteam van Finzie en zijn mijn klanten nog goedkoper uit ook.”

Waarom heb je van alle formules uiteindelijk voor Finzie gekozen?

“Ik heb ervaringen met andere franchiseformules. Ik heb een hele tijd voor Huis en Hypotheek gewerkt. Dat zijn hele dure formules en die voegen veel minder toe dan Finzie doet. Daarnaast is Finzie ook vernieuwend met de Best Uit Garantie. Dat spreekt mij enorm aan. De grote clubs lopen vaak achter op dit soort technologische ontwikkelingen.

Daarbij heb ik persoonlijk een goede relatie met Martin Keegstra. Hij heeft Huismerk (net als Finzie onderdeel van Romeo Financiële Diensten) opgezet en daar ben ik toen mee in zee gegaan. Toen kwam Finzie. Ik wilde eerst even aanzien of het ook echt wat ging worden en ze gaan hard! Dus ik wilde nu instappen, want anders zijn straks alle mooie plekjes vergeven!”

Eerst deed je alles zelf en Finzie gaat nu een hoop uit handen nemen. Dat gaat vast schelen?

“Doordat Finzie de bemiddeling en administratie uit handen neemt, kan ik meer advies geven en kom ik onder de streep mooi uit. Het gaat mij er vooral om dat ik wat meer rust krijg. Als je alles alleen doet is het veel. Je bent marketeer, administrateur en directeur in een. Dat vind ik niet meer leuk. De lol ging er voor mij vanaf. Voor mij was de vraag of ik dit zo tot mijn pensioen wilde doen of dat ik ondersteuning ging zoeken. Ik leefde al 2 jaar met het idee dat ik mijn klanten te weinig aandacht gaf. Nu ik samenwerk met Finzie kunnen we samen de zorg en nazorg aan de klanten geven.”

Wat is jouw advies voor startende franchisenemers?

“Zoek een samenwerking met een partij zoals Finzie. De wet- en regelgeving maakt het steeds complexer. Nu heb je bijvoorbeeld de AVG die zaken complexer maakt. In mijn eentje weet ik niet hoe ik dat allemaal moet regelen. Als je samenwerkt met een partij als Finzie, dan worden deze zaken voor je geregeld. Dat geeft rust!”

Wil jij ook ondernemen bij Finzie?

Ben jij financieel adviseur en wil jij ook bij Finzie aan de slag? Doe dan snel de test en weet binnen 3 minuten of jij Finzie genoeg bent!

Dit is een partnerbijdrage van Finzie.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Avatar