Salvage ingezet bij aanrijdingsschade

0

Stichting Salvage krijgt met ingang van 1 mei 2020 het mandaat om in actie te komen bij aanrijdingsschade waarbij een motorrijtuig en een gebouw betrokken zijn. Het sectorbestuur Schade en het Platform Brand van het Verbond van Verzekeraars hebben ingestemd met deze uitbreiding.

Stichting Salvage biedt namens brandverzekeraars eerste hulp na een calamiteit en heeft al een mandaat voor incidenten met schade aan gebouwen door brand, blikseminslag, explosie, water en storm. Ondanks het feit dat Salvage nog geen mandaat voor aanrijdingsschade had, werden Salvagecoördinatoren wel al door de brandweer ingeschakeld bij dit soort incidenten.

Hiervoor moest de dienstdoende coördinator echter eerst toestemming vragen bij de betreffende opstalverzekeraar. Het nieuwe mandaat rekent nu af met die vertragende factor. Salvage kan voortaan meteen in actie komen en snel eerste hulp bieden aan gedupeerden. Daarnaast kunnen (constructieve) bereddingsmaatregelen direct worden ingezet. Eind 2020 wordt de uitbreiding geëvalueerd, waarna besloten wordt of het mandaat een definitief karakter krijgt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.