Ruud Bongers wint Fiscale Kennisprijs

0

Ruud Bongers heeft de eerste editie van De Fiscale Kennisprijs gewonnen. Bongers is belastingadviseur bij TOP Fiscaal en Financieel Adviseurs. Zijn heldere fiscale advies en up-to-date kennis waren voor de jury doorslaggevend om hem als winnaar aan te wijzen.

De Fiscale Kennisprijs 2023 is een initiatief van Nextens (aangiftesoftware) en is de opvolger van de verkiezing Fiscaal Professional van het Jaar, die in 2021 en 2022 gehouden werd. 114 fiscaal professionals hadden voldoende vertrouwen in hun eigen kennis en deden mee aan een online quiz, waarin hun algemene fiscale kennis getest werd. 49 van hen wisten uiteindelijk een ticket naar de tweede ronde te bemachtigen. In deze ronde kregen zij twee weken de tijd om een vakinhoudelijke case uit te voeren, waarin hun kennis en adviesvaardigheden aan de hand van een lastige fiscale situatie werden getest.

De cases werden beoordeeld door de vakjury bestaande uit Juliette Goetzee, managing director van Nextens, Raymond Barkman, fiscaal econoom bij Nextens en Dennis Heijmink, fiscaal jurist en docent én de Fiscaal Professional van 2022. Zij kozen zes kandidaten uit om door te gaan naar de finaleronde. Tijdens dit live evenement bleek Ruud Bongers over de meeste fiscale kennis te beschikken.

Fiscaal allesweter

De kandidaten kregen in de finale een verdiepende vraag op de casus voorgeschoteld. Het antwoord op deze vraag woog zwaar in het juryoordeel. “Na lang beraad kwam Ruud Bongers (met award links op de foto) als winnaar uit de bus, omdat hij voor ieder fiscaal vraagstuk de juiste parate kennis bezat”, aldus de jury. De winnaar mag zich dé fiscaal allesweter noemen en ging onder andere naar huis met een cheque voor een bedrijfsfilm ter waarde van 5.000 euro, een advertentie in de regionale krant en een RGS-masterclass voor iedereen in het bedrijf waar hij werkzaam is.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.