Ruim 250 miljard schade door natuurgeweld

0

Minimaal 257 miljard euro bedraagt in 2017 de schade door natuurgeweld en door mensen veroorzaakte rampen. Hierbij kwamen zeker 11.000 mensen om.

Dat blijkt uit cijfers van Swiss Re. Volgens de herverzekeraar werd de VS het hardst getroffen. Vanwege de dodelijke orkanen Harvey, Irma en Maria (berucht vanwege de verwoestingen op Sint Maarten) was het, na 2005 (Katrina), het orkaanseizoen met de hoogste schadelast sinds Swiss Re dit bijhoudt (vanaf 1970).

Bosbranden

Andere natuurrampen die voor veel schade zorgden waren onder meer bosbranden en wervelstormen in de VS, twee aardbevingen in Mexico, orkanen in Australië en hittegolven in delen van Europa.

Van de 257 miljard euro economische schade bedroeg het verzekerde deel 114 miljard, het op twee na hoogste bedrag sinds 1970. Dat deed veel lager is dan de economische schade is door een groot deel te verklaren dat veel overstromingsschade niet is verzekerd.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.