Ruim 10% meer meldingen voor Stichting Salvage

0

Zo’n 145 Salvage-coördinatoren hebben in 2022 meer hulp verleend dan in 2021. In het afgelopen jaar heeft de Stichting Salvage ruim 10% meer meldingen binnengekregen dan een jaar eerder. In 74 gevallen waren zonnestroominstallaties betrokken.

De Stichting Salvage spreekt zelf van ‘een redelijk stabiel jaar’, maar kreeg in week 7 wel met een piek in het aantal stormmeldingen te maken. In korte tijd raasden er in februari drie grote stormen over ons land: Dudley, Eunice en Franklin. Opvallend is ook het slot van 2022, toen Salvage 36% meer meldingen tijdens de jaarwisseling heeft ontvangen.

Hulp na brand

Traditiegetrouw hebben de coördinatoren weer de meeste hulp verleend na brand, bliksem en/of explosie. Dat was in 2022 bij 7.217 van de in totaal 9.203 objecten het geval. Bij 1.505 objecten was er sprake van waterschade en in 401 gevallen was storm de schadeoorzaak. Ook een traditie is de hoge waardering van gedupeerden voor het werk van de Stichting Salvage. Gemiddeld geven gedupeerden in 2022 een 8,7 aan de dienstverlening die namens verzekeraars wordt verleend.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.