Ruben Wenselaar treedt af als topman van Menzis

0

Na bijna 20 jaar heeft Ruben Wenselaar besloten om per 1 april 2022 terug te treden als voorzitter van de Raad van Bestuur. Deze functie bekleedde hij sinds 2015.

Wenselaar: “Ik heb in deze periode met heel veel plezier en betrokkenheid gewerkt voor deze mooie organisatie en daarnaast een bijdrage mogen leveren aan de ontwikkeling van de zorg en aan het thema preventie in Nederland. Vanzelfsprekend is aan mijn besluit een ruime tijd van bezinning voorafgegaan. De huidige Directieraad staat stevig en de koers voor de komende jaren is bepaald. Ik laat Menzis in goede handen achter. Het moment om nu mijn aftreden bekend te maken, geeft de Raad van Commissarissen gelegenheid om op tijd in mijn opvolging te voorzien.”

Carrière

Ruben Wenselaar werd in 2002 directievoorzitter van Amicon zorgverzekeraar. In 2004 trad hij toe tot de Raad van Bestuur van Menzis, dat ontstond na de fusie van Amicon met Geové. In 2015 werd hij voorzitter van de Raad van Bestuur van Menzis.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.