RPA en NOPD fuseren tot Pensioenorde

0

De Pensioenorde is de nieuwe naam voor de beroepsorganisatie van pensioendeskundigen, waarin de organisaties Register Pensioenadviseurs (RPA) en de Nederlandse Orde van Pensioendeskundigen (NOPD) opgaan.

De oprichting van de Pensioenorde is gisteren in Zeist formeel goedgekeurd door de leden van zowel RPA als NOPD. Dit gebeurde tijdens een gezamenlijke nieuwjaarsbijeenkomst. Bij de nieuwe beroepsorganisatie van pensioendeskundigen in Nederland zijn circa 300 pensioenadviseurs en –deskundigen aangesloten. Dat moeten er op termijn minimaal 500 worden, zegt huidig NOPD-voorzitter Borgert Tegel. Hij vormt samen met Johan van Eekhout, nu voorzitter RPA, in het eerste fusiejaar het duovoorzitterschap van de Pensioenorde.

Krachtige stem

Tegel: “In de vele pensioendiscussies ontbreekt nu vaak de stem van de praktijkdeskundigen. De politiek kent ons bijvoorbeeld amper. Een sterke achterban helpt bij het laten horen van onze stem. Niet alleen bij politici maar ook bij pensioenuitvoerders en andere brancheorganisaties, zoals die voor notarissen, accountants of advocaten.”

Register Pensioenadviseurs

Ook na de fusie blijft het Register Pensioenadviseurs (RPA) bestaan. Van Eekhout: “We gaan met de toezichthouder in gesprek over een vrijstelling voor onze leden van de PE-verplichtingen die horen bij het Wft-diploma Adviseur Pensioen. De PE-systematiek binnen de RPA maakt deze WFT PE-verplichting eigenlijk overbodig.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.