Ron Bavelaar in bestuur Verbond

0

Met de benoeming van POV-voorzitter Ron Bavelaar is het bestuur van het Verbond van Verzekeraars weer compleet. Bavelaar bekleedt de zetel namens het Platform Onderlinge Verzekeraars, die na het vertrek van Joost Heideman vacant kwam.

Bavelaar is sinds ruim drie maanden voorzitter van de Raad van Bestuur bij Univé. Daarvoor was hij onder meer directievoorzitter van Yarden en directeur van De Hypotheekshop. Hiervoor was hij zo ruim twintig jaar in dienst bij een reclamebureau.

Maatschappelijk bewogen

In een gesprek op de website van het Verbond noemt hij zichzelf maatschappelijk bewogen en wil zich dan ook graag hardmaken voor het onderlinge gedachtegoed. “De coöperatieve gedachte is heel belangrijk, maar die moeten we veel manifester zien te maken. Onderlingen zijn bescheiden en laten niet altijd zien wat ze allemaal doen voor hun leden. Daarnaast hebben vooral kleine onderlinge verzekeraars soms moeite met de regeldruk. Sommigen dreigen zelfs tussen de wielen te komen en daar wil ik me graag voor inzetten. We moeten ervoor zorgen dat, in het kader van proportionaliteit, de kleine niche spelers behouden blijven voor de markt.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.