Roelant de Haas CEO Aon Reinsurance Solutions

0

Roelant de Haas (foto) is per 1 september de nieuwe CEO Reinsurance Solutions van risico- en verzekeringsadviseur Aon Nederland. Daarnaast treedt hij toe tot het Management Committee van Aon Nederland. Hij krijgt de verantwoordelijkheid over alle herverzekeringsactiviteiten binnen Nederland.

Aon Reinsurance Solutions richt zich op de herverzekering van de segmenten Schade, Leven en Zorg. Ze treedt op als herverzekeringsmakelaar voor verzekeraars, pensioenfondsen en captives en heeft als doel het effectief afsluiten van herverzekeringstransacties met de internationale herverzekerings- en kapitaalmarkt.

Loopbaan

De Haas is sinds 2019 in dienst bij Aon. Daarvoor bekleedde hij diverse directie- en bestuurstaken bij onder andere Guy Carpenter, Perils AG en Achmea Reinsurance Company. Hij startte zijn loopbaan begin jaren ’90 bij Bloemers & Co Herverzekering BV dat later is overgenomen door Aon Re.

Oude nest

Marc van Nuland, Country Manager bij Aon Nederland, ziet in De Haas een welkome versterking: “Hij heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in de herverzekeringsmarkt en makelaardij. Wij hebben in hem iemand gevonden die Aon verder kan laten groeien met zijn opgedane kennis. Ik ben blij dat hij weer terug is op zijn ‘oude nest’, nadat hij eerder voor Bloemers werkte.”

Verdere ontwikkeling

“Ik ben erg trots dat ik terug ben bij Aon om met al mijn ervaring niet alleen bij te kunnen dragen aan de groei en verdere ontwikkeling van Reinsurance Solution maar ook die van Aon Nederland. Met de unieke marktpositie die Aon al heeft en met de verdere uitrol en intensivering van Delivering Aon United zijn we in staat om onze dienstverlening verder te verbreden en te diversifiëren om ons nog steviger te positioneren als marktleider”, aldus De Haas.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.